Az életörömre hangolunk: a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált ajánljuk!

Elindult a jegyértékesítés a 24. Zsidó Kulturális Fesztiválra, amelyen a kedves közönségünk ismét a hazai és nemzetközi zenei élet sztárjaival találkozhat – arról nem is beszélve, hogy a hagyományos zsinagógai helyszíneken kívül ezúttal rendezünk programot a Magyar Zene Házában és a Madách Színházban is. Mivel nehéz évek vannak mögöttünk, a 2022-es fesztivál jelmondata idén így hangzik: „Az életörömre hangolunk!”.

Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak az évről évre visszatérő közönségünk, de az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra most először ellátogató kedves vendégeink is el lesznek ragadtatva attól a különösen gazdag programkínálattól, amelyet az idén szeptember 4-től szeptember 12-ig tartó rendezvénysorozatra állítottunk össze. Mindig is hangsúlyt helyeztünk az igényes művészeti szórakoztatásra, ám idén még inkább igyekeztünk olyan programokat kínálni, amelyek segítenek elfeledtetni mindannyiunkkal azokat a rettenetes, vírusterhelt éveket, amelyeket remélhetőleg magunk mögött hagytunk.

Ezt szem előtt tartva az idei Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége a magyar zenei élet olyan kiváló énekeseivel, művészeivel találkozhat bő egy hét alatt, mint Falusi MariannKoncz ZsuzsaRost AndreaMalek AndreaMüller Péter SziámiOláh IbolyaLászló BoldizsárGájer BálintVeres Mónika-Nika vagy Szulák Andrea. A színházak világában nemcsak a prózai alakításaikkal, de az énektudásukkal is kiemelkedő színművészek közül pedig – a teljesség igénye nélkül – olyan meghatározó művészek fogadták el meghívásunkat, mint Fesztbaum BélaGergely RóbertHegyi Barbara, Hernádi Judit vagy Kern András.

Az énekeseken és a színészeken kívül természetesen a hazai zenésztársadalomból is jelentős művészek képviseltetik majd magukat. Velünk lesz többek között Födő SándorHavasi BalázsHeilig GáborGerendás PéterJáger BandiKorcsolán OrsolyaSzakcsi Lakatos Béla.

Nem maradhat el a mindenkori Zsidó Kulturális Fesztiválokon mindig hatalmas sikert arató, a Jávori Fegya által vezetett Budapest Klezmer Band, valamint a Masa Tamás által vezetett Sabbatshong Klezmer Band koncertje sem, hiszen ez a két zenekar immár olyannyira hozzátartozik a fesztiválhoz, mint maguk az ikonikus helyszínek.

A kedves közönségünket ezúttal is várjuk a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti és a Rumbach utcai zsinagógába, míg idén új helyszínként jelenik meg a Madách Színház Tolnay-szalonja, valamint a Városliget új ékköve, a Magyar Zene Háza.

A vendégeink már megszokhatták, hogy nemcsak a hazai művészi élet színe-java fordul meg nálunk a fesztivál idején, de igyekszünk nemzetközi sztárokat is Budapestre csábítani. Idén föllép a Zsidó Kulturális Fesztiválon az izraeli popzene új keleti dívája, a gyönyörűséges hangú és különleges kisugárzású Lala Tamar, a szintén izraeli Nigun Kvartett, valamint a szefárd dalokat ihletett előadásban közvetítő Mara Aranda művésznő Spanyolországból.

Ha ennyi még nem volna elég, idén lesznek rendhagyó produkciók is. Közönségünknek kedveskedünk egy Radnóti-esttel, amelynek résztvevői Dés András, Dés LászlóFullajtár AndreaLukács Miklós és Mácsai Pál; lesz egy Barbra Streisand előtt tisztelgő rendezvényünk; sőt, egy ősbemutatóra is sor kerül, hiszen most először kerül színre Teszter Nelli és Nógrádi Gergely Forró csokoládé című zenés komédiája.

Ebben a rövid ajánlóban természetesen nem fért el az a gazdag kínálat, amely az idei fesztivál közösségére vár, ezért a részletekért tájékozódjanak a rendezvény honlapján és az egyes műsorok ismertetőjében.

Szeretettel várjuk önöket, s ne feledjék: mi már az életörömre hangolunk!

Jegyek kaphatók személyesen:

📍 A Broadway jegyirodában a Deák térnél:
1075 Budapest, Károly krt. 21.

📍 A Belvárosi Színház jegyirodájában:
1075 Budapest, Dohány u. 1/a.

📍 A Kosher Deli étteremben:
1075 Budapest, Síp utca 12.

Online jegyvásárlás:

🖱Broadway.hu
🖱Jegy.hu

A FESZTIVÁL RÉSZLETES PROGRAMJA IDE KATTINTVA!
***

Határtalan Kultúra
1071 Budapest, Bajza utca 1.
Telefonszám: + 36 30 212-2694
E-mail: [email protected]